طراحی مبلمان
در طراحی مبلمان و همچنین دکوراسیون های چوبی از نرم افزارهای متنوعی استفاده می شود که هر یک قابلیت های گوناگونی دارد. امروزه می توان با توجه به شناخت کامل از انتروپومتری بدن (روش اندازهگیرى بدن انسان) -که بسته به نوع اپراتور که ممکن است از لحاض بدنی متفاوت باشد- بهترین مبل و سازه چوبی را طراحی نمود.البته نکات ارگونومی هم می بایست در این گونه طراحی ها لحاظ گردد. طراحی دکوراسیون و مبلمان همواره یکی از مهم ترین بخش ها می باشد و برخلاف تصور برخی، شامل بسیاری از وسایل و نه فقط مبل راحتی اتاق نشیمن یا مبل رسمی اتاق پذیرایی است.
این کارکرد بیشتر در جهت هماهنگی تیپ عمومی استفاده گر و محصول صحبت می کند، آیا محصول به دارنده آن می آید ؟ آیا این محصول از نظر اجتماعی، دارنده خود را در کلاس های اجتماعی خاصی نشان می دهد و یا نه ؟ سطوح سمبلیک دارای خاصیت های وابسته به زمان و قابلیت تغییر با مد هستند.
استفاده و طراحی مبلمان قدمتی تاریخی دارد که در آثار تاریخی و نقاشی دوران نوسنگی کشف شده است. به دلیل کمبود چوب، در آن زمان از سنگ برای ساخت لوازم منزل مانند کمد، تخت، نشیمن های سنگی و… استفاده می شد. همچنین در در مجسمه ها و کاوش های اهرام ثلاثه مصر می توان شواهدی از وجود مبلمان را مشاهده کرد. در دوره روم باستان طراحی مبلمان تحت تاثیر طراحی مبلمان دوره مصرباستان بوده است که دارای طراحی مستطیلی و خشن است، مهم ترین مبل این دوره، صندلی کلیسموس است.در قرون بعدی طراحی مبل رومیان از حالت خشن و مستطیلی به حالت منحنی تبدیل شد که سبک خود روم باستان بود.
مبلمان قرون وسطی همانند این دوره بسیار خشک و سرد بود و در مبلمان این دوره از منبت های چوبی، رنگ های خاکستری و بژ استفاده می شد . در طراحی مبلمان، طراحان کمتر به مبحث مهندسی و علمی دقت می کنند و بیشتر به دنبال زیبایی و طراحی های شیک و مشتری پسند هستند.یکی از دلایل این اتفاق عدم آگاهی طراحان به حداقل وزن تحمل مصالح استفاده شده و ایمنی های آن است که بخاطر نداشتن اطلاعات کافی و تحقیقات در مورد سازه های مبلمان و تخصصی نبودن طراحان می باشد.
طراحان دکوراسیون داخلی باید به زیبایی، سبک و کاربردپذیری توجه داشته باشند و میان این سه، تعادل برقرار کنند. برقراری این تعادل، مستلزمِ انتخابِ درستِ مبلمان و چیدنِ اصولی آن هاست. اگر این انتخاب و چیدمان به شیوۀ درست صورت بگیرد، فضا زیبا جلوه می کند و نظم و ترتیب در آن برقرار خواهد بود. چیدمان هیچ کدام از وسایل منزل نمی تواند به اندازۀ چیدمانِ مبلمان، گویای خلاقیت و توانایی طراح دکوراسیون باشد.
از سیاستهای ایجاد فضای رقابتی در صنعت مبلمان می توان به تدوین و اعمال قانون انحصار مالکیت معنوی (کپی رایت) در طراحی مبلمان ، تشویق و جذب سرمایه گذاری خارجی در این صنعت، توسعه خوشه های صنعتی، لحاظ کردن تعرفه های مناسب، حمایت از برند سازی و اعمال قوانین حمایت از مصرف کننده اشاره کرد.
شناختِ اصول طراحی دکوراسیون ، معیارهای خوبی را برای درکِ انواع چیدمان و هدف آن ها، در اختیارمان قرار می دهد.طراحانِ مبلمان در مسیر طراحی مبلمان، اصول هنرِ طراحی، فکر و عملشان را در کنار یکدیگر قرار می دهند و مبلمانی مناسب را خلق می کنند.در نگاه اول، طراحی مبلمان منزل، دشوار به نظر می رسد؛ اما دانستنِ اصول طراحی مبلمان منزل و رعایت آن ها، این کار را ساده می سازد.در ابتدا باید به این نکته توجه داشته باشید که در طراحی مبلمان منزل، باید بین زیبایی شناسی مبلمان و کاربردی بودن آن، توازن برقرار باشد.
مبلمان باید کاربردی باشد و هیچ چیز اضافه ای نداشته باشد . در طراحی مبلمان باید به کاربرد و هدف ساخت آن توجه داشته باشید تا بتوانید چیز درخوری را طراحی کنید؛ در ضمن، باید ظرافت و دقت به خرج دهید و این دقت و ظرافت باید با چشم قابل مشاهده باشد.در مبلمان منزل، چوب اهمیت بسیاری دارد. برای ساختنِ مبلمان مورد نظرتان، چوب مناسب انتخاب کنید. اگر دوست داشته باشید، می توانید برای ساخت یک وسیله، از دو نوع چوب، با رنگ های متضاد بهره بگیرید.